Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste i mięciutkie burgery z piersi kurczaka. Zmielona papryka, cebula i czosnek nadały im niezwykłego aromatu. Panierka z krakersów i sezamu dodatkowo urozmaiciła smak!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11321
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1210
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11857
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1776
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11321
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1210
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11857
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1776
Składniki
Filet z piersi kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Następnie mięso przekładamy do rozdrabniacza lub maszynki do mielenia. Dodajemy posiekaną cebulę, kawałki papryki i ząbki czosnku. Całość rozdrabniamy na gładką i drobną masę. Mięso z warzywami przekładamy do osobnej miski. Dodajemy starty na bardzo drobnej tarce żółty ser, posiekany szczypiorek, bułkę tartą i jajko. Masę wyrabiamy na gładką i jednolitą. Doprawiamy solą i pieprzem, ponownie wyrabiamy. Z mięsnej masy formujemy okrągłe i płaskie burgery. Krakersy mielimy na drobny pył (możemy rozgnieść je tłuczkiem). Dosypujemy bułkę tartą i biały sezam. Wszystko mieszamy. W panierce obtaczamy burgery. Mięso smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanej z olejem patelni.