Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj gotujemy na świeżym powietrzu, fantastyczne burgery z grillowaną polędwicą wieprzową z szybkim sosem, do tego bułka grahamka i świeże warzywa. Takie cuda najlepiej smakują w plenerze :-) Zapraszam na film i życzę smacznego !!! https://youtu.be/9NK8ONOl_IQ
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 98
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 96
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 98
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 96
Składniki
Polędwicę należy przepłukać i oczyścić z błonek, następnie kroimy na równe plastry ok 3 cm. Do miski wlewamy olej z posiekanym czosnkiem, tymianek, sól i pieprz do smaku. Marynatę mamy gotową, Wrzucamy polędwicę do marynaty i dokładnie nacieramy mięso, przykrywamy i odstawiamy na kilka minut. Mocno rozgrzewamy grilla lub patelnię grillową i między czasie kroimy pieczarki na grube plasterki, siekamy sałatę lodową, cebulkę i pomidorka kroimy na plasterki. Gdy grill jest już gotowy układamy polędwicę i pieczarki, grillujemy z obu stron po 2-3 minuty. Grahamki kroimy na połowy i smarujemy masłem, również układamy na grillu i podpiekamy. Następnie czas przygotować szybki sos, mieszamy ketchup z majonezem i musztardą i gotowe.
Polędwicę ściągamy z grilla i odstawiamy aby doszła do siebie przez 3 minuty, mamy czas na przygotowanie bułek. Na spód bułki nakładamy sos, pieczarki, sałatę cebulkę, pomidora, solimy i pieprzymy do smaku, następnie układamy plastry polędwicy i polewamy sosem, nakładamy drugą część bułki i szybkie burgery z grillowaną polędwicą mamy gotowe :-) Smacznego !!! Zapraszam na film z przepisem.