Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennych imprez grillowych. Jeżeli nie przepadasz za burgerem wołowym, możesz zrobić burgery z pstrąga. Przepis pochodzi z 513. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1497
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 637
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1497
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 637
Składniki
Filety oskórować i zmielić w maszynce do mięsa. Dorzucić posiekany czosnek. Dodać szalotkę pokrojoną w drobną kostkę. Wybić jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić namoczoną i odciśniętą kajzerkę. Wymieszać i wyrobić ręką. Dodać zieleninę (koperek posiekać, listki bazylii porwać na mniejsze kawałki). Doprawić gałką muszkatołową. Dobrze wymieszać. Uformować niewielkie kotlety i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle.
Bułki przekroić na pół i zapiec na blasze lub patelni grillowej. Posmarować sosem tatarskim. Nałożyć sałatę, burgery, sos tatarski, pokrojone ogórki, sos i plasterki pomidora.