Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennych imprez grillowych. Jeżeli nie przepadasz za burgerem wołowym, możesz zrobić burgery z pstrąga. Przepis pochodzi z 513. odcinka programu "Ewa gotuje".
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 175
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 293
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 69
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 175
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 293
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 69
Składniki
Filety oskórować i zmielić w maszynce do mięsa. Dorzucić posiekany czosnek. Dodać szalotkę pokrojoną w drobną kostkę. Wybić jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić namoczoną i odciśniętą kajzerkę. Wymieszać i wyrobić ręką. Dodać zieleninę (koperek posiekać, listki bazylii porwać na mniejsze kawałki). Doprawić gałką muszkatołową. Dobrze wymieszać. Uformować niewielkie kotlety i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle.
Bułki przekroić na pół i zapiec na blasze lub patelni grillowej. Posmarować sosem tatarskim. Nałożyć sałatę, burgery, sos tatarski, pokrojone ogórki, sos i plasterki pomidora.