Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennych imprez grillowych. Jeżeli nie przepadasz za burgerem wołowym, możesz zrobić burgery z pstrąga. Przepis pochodzi z 513. odcinka programu "Ewa gotuje".
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1749
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1820
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1749
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1820
Składniki
Filety oskórować i zmielić w maszynce do mięsa. Dorzucić posiekany czosnek. Dodać szalotkę pokrojoną w drobną kostkę. Wybić jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić namoczoną i odciśniętą kajzerkę. Wymieszać i wyrobić ręką. Dodać zieleninę (koperek posiekać, listki bazylii porwać na mniejsze kawałki). Doprawić gałką muszkatołową. Dobrze wymieszać. Uformować niewielkie kotlety i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle.
Bułki przekroić na pół i zapiec na blasze lub patelni grillowej. Posmarować sosem tatarskim. Nałożyć sałatę, burgery, sos tatarski, pokrojone ogórki, sos i plasterki pomidora.