Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do burgerów dobre będą zarówno świeżo ugotowane, jak i pozostałe z poprzedniego dnia ziemniaki. Żeby usprawnić sobie pracę posiłkuję się czasami ugotowaną soczewicą z puszki lub kartonu. Burgery bardzo dobrze się formują i smażą, nic się nie rozpada i nie przywiera. Idealne danie dla miłośników ziemniaków i wszelkiego rodzaju kotletów. Można podać je z dowolną surówką i sosem.
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 105
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 416
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 183
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 105
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 273
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 105
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 416
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 183
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 105
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 273
Składniki
Gotuję ziemniaki w osolonej wodzie (można wykorzystać z poprzedniego dnia). W międzyczasie podsmażam na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Przyprawiam solą i pieprzem. Odstawiam.
Z podanych wyżej składników mieszam sos musztardowy. Odstawiam. Przygotowuję salsę: kroję w kostkę pomidora, dodaję oliwę i przyprawy. Odstawiam.
Mieszam siemię lniane z wodą i odstawiam.
Przeciskam przez praskę ugotowane ziemniaki i wrzucam do miski. Dodaję usmażoną cebulę z czosnkiem. Dodaję soczewicę, płatki owsiane i przyprawy. Dodaję siemię lniane. Solę i pieprzę do smaku. Mieszam łyżką składniki.
Na patelni rozgrzewam oliwę, formuje burgery i smażę z obydwu stron.
Podaję z salsą pomidorową i sosem musztardowym.