Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do burgerów dobre będą zarówno świeżo ugotowane, jak i pozostałe z poprzedniego dnia ziemniaki. Żeby usprawnić sobie pracę posiłkuję się czasami ugotowaną soczewicą z puszki lub kartonu. Burgery bardzo dobrze się formują i smażą, nic się nie rozpada i nie przywiera. Idealne danie dla miłośników ziemniaków i wszelkiego rodzaju kotletów. Można podać je z dowolną surówką i sosem.
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 16
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 220
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 3538
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 27
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 911
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1167
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 16
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 220
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 3538
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 27
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 911
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1167
Składniki
Gotuję ziemniaki w osolonej wodzie (można wykorzystać z poprzedniego dnia). W międzyczasie podsmażam na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Przyprawiam solą i pieprzem. Odstawiam.
Z podanych wyżej składników mieszam sos musztardowy. Odstawiam. Przygotowuję salsę: kroję w kostkę pomidora, dodaję oliwę i przyprawy. Odstawiam.
Mieszam siemię lniane z wodą i odstawiam.
Przeciskam przez praskę ugotowane ziemniaki i wrzucam do miski. Dodaję usmażoną cebulę z czosnkiem. Dodaję soczewicę, płatki owsiane i przyprawy. Dodaję siemię lniane. Solę i pieprzę do smaku. Mieszam łyżką składniki.
Na patelni rozgrzewam oliwę, formuje burgery i smażę z obydwu stron.
Podaję z salsą pomidorową i sosem musztardowym.