Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brakuje pomysłu, błyskawiczna na zaspokojenie głodu, a składniki dobieramy wedle własnych upodobań.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5583
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1068
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1502
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5583
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1068
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1502
Składniki
Przygotowujemy salsę - pomidory, cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano. Odstawiamy. Kurczaka kroimy w kostkę, lekko solimy. Na patelni rozgrzewamy olej i rumienimy kurczaka ze wszystkich stron. Wrzucamy do niego pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę smażymy. Dodajemy pomidory z puszki i fasolę, mieszamy i dusimy około 5 minut. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Placki tortilli podgrzewamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na ciepły placek rozkładamy liść sałaty, porcję kurczaka i pomidorowej salsy oraz posypujemy startym żółtym serem, a następnie składamy. Tortille układamy na blaszce, rozkładamy plaster sera na wierzchu i zapiekamy w piekarniku, dopóki ser się nie roztopi (w temp. około 180stopni).
Polecam