Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brakuje pomysłu, błyskawiczna na zaspokojenie głodu, a składniki dobieramy wedle własnych upodobań.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 495
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 292
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6848
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 299
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 495
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 292
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6848
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 299
Składniki
Przygotowujemy salsę - pomidory, cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano. Odstawiamy. Kurczaka kroimy w kostkę, lekko solimy. Na patelni rozgrzewamy olej i rumienimy kurczaka ze wszystkich stron. Wrzucamy do niego pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę smażymy. Dodajemy pomidory z puszki i fasolę, mieszamy i dusimy około 5 minut. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Placki tortilli podgrzewamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na ciepły placek rozkładamy liść sałaty, porcję kurczaka i pomidorowej salsy oraz posypujemy startym żółtym serem, a następnie składamy. Tortille układamy na blaszce, rozkładamy plaster sera na wierzchu i zapiekamy w piekarniku, dopóki ser się nie roztopi (w temp. około 180stopni).
Polecam