Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza w kształcie pieroga. Ja zrobiłam wersję mini :) Polecam, bo są naprawdę pyszne, a przede wszystkim wygodne do jedzenia. Duże calzone, trzeba kroić nożem, a takie małe, można spokojnie jeść ręką, jak bułkę. W prawdzie, jest przy tym trochę więcej pracy, ale naprawdę warto :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4136
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 601
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17289
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3197
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 179
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4136
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 601
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17289
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3197
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 179
Składniki
Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłej wodzie z mlekiem. Odstawić na 15-20 minut. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, następnie wyrośnięte drożdże i na końcu olej. Wyrobić gładkie ciasto.( Ja wyrobiłam mikserem z hakami.) Wyrobione ciasto obsypać mąką i zostawić na godzinę do wyrośnięcia. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki, szynkę, paprykę i pomidora. Chwilę smażyć. Pod koniec smażenia, dodać pokrojony drobno czosnek i przyprawy. Wyłączyć gaz i dodać tuńczyka. Wymieszać.
Ser zetrzeć na tarce. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę, uformować wałek i podzielić na części. Mnie wyszło 12 kawałków, ale to zależy jakiej wielkości chcecie pierożki. Każdy kawałek ciasta rozwałkować i posmarować delikatnie olejem Posypać serem, na to wyłożyć trochę farszu i znów ser. Skleić jak pieroga.
Ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni 15-20 minut,