Do góry

Dania główne Przepis na:

Camembert w karkówce z sosem chrzanowym

Camembert w karkówce z sosem chrzanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50102

Dodano:

Odsłon: 3214

:)

Składniki

  • 2 grube kawałki karkówki
  • 2 sery camembert
  • 3 dag masła
  • 3 dag mąki
  • 2 łyżki chrzanu konserwowanego
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2/4 szklanki bulionu warzywnego
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier
  • Kilka łyżek oliwy z chilli
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Camembert w karkówce z sosem chrzanowym

Przygotowanie

  1. Karkówkę rozbić na cienkie kotlety ,owinąć nimi ser ,oprószyć solą i pieprzem ,podsmażyć na oliwie z obu stron (żeby się nie rozpadały spiąć wykałaczkami ,po usmażeniu usunąć).
    Białą zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić mlekiem i mieszając dodawać od razu bulion oraz soli i cukru do smaku. Chwilę gotować ,po czum dodać chrzan ,dusić na małym ogniu razem z mięsem ,do miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń