Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 925
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13564
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 925
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13564
Składniki
Karkówkę rozbić na cienkie kotlety ,owinąć nimi ser ,oprószyć solą i pieprzem ,podsmażyć na oliwie z obu stron (żeby się nie rozpadały spiąć wykałaczkami ,po usmażeniu usunąć). Białą zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić mlekiem i mieszając dodawać od razu bulion oraz soli i cukru do smaku. Chwilę gotować ,po czum dodać chrzan ,dusić na małym ogniu razem z mięsem ,do miękkości.