Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękki, ciągnący się ser pleśniowy i kwaskowe, aromatyczne winogrona - idealne połączenie na jesienne chłody. Ser świetnie sprawdzi się na obiad, lub wspólną gorącą przekąskę.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 106
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 989
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 106
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 989
Składniki
Ser nacinamy od góry w kratkę. Układamy go w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym olejem. Winogrona myjemy i obieramy z gałązek. Układamy naokoło sera. Całość polewamy syropem klonowym i posypujemy ziołami prowansalskimi. Zapiekamy w 190 stopniach z termoobiegiem przez 15 minut. Podajemy z pieczywem - kromki smarujemy rozpuszczonym serem i na nim układamy winogrona.