Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękki, ciągnący się ser pleśniowy i kwaskowe, aromatyczne winogrona - idealne połączenie na jesienne chłody. Ser świetnie sprawdzi się na obiad, lub wspólną gorącą przekąskę.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 791
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 791
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Ser nacinamy od góry w kratkę. Układamy go w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym olejem. Winogrona myjemy i obieramy z gałązek. Układamy naokoło sera. Całość polewamy syropem klonowym i posypujemy ziołami prowansalskimi. Zapiekamy w 190 stopniach z termoobiegiem przez 15 minut. Podajemy z pieczywem - kromki smarujemy rozpuszczonym serem i na nim układamy winogrona.