Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękki, ciągnący się ser pleśniowy i kwaskowe, aromatyczne winogrona - idealne połączenie na jesienne chłody. Ser świetnie sprawdzi się na obiad, lub wspólną gorącą przekąskę.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2494
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2494
Składniki
Ser nacinamy od góry w kratkę. Układamy go w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym olejem. Winogrona myjemy i obieramy z gałązek. Układamy naokoło sera. Całość polewamy syropem klonowym i posypujemy ziołami prowansalskimi. Zapiekamy w 190 stopniach z termoobiegiem przez 15 minut. Podajemy z pieczywem - kromki smarujemy rozpuszczonym serem i na nim układamy winogrona.