Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla łasuchów lubiących mięsko i makaron:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10406
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12848
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10406
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12848
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Składniki
Mięso mielone przyprawiamy jak na klopsy i nadziewamy makaron. Układamy w blasze posmarowaną olejem i wyłożonym folia aluminiową.
Sos: Cebulę kroimy w kostkę i smażymy do miękkości na małej ilości tłuszczu-może być maśle albo oleju. Następnie dodajemy sok pomidorowy i przyprawiamy solą pieprzem i tabasco. Zalewamy makaron i wstawiamy do piekarnika na 50 min w 180stopni. 5 min przed wyjęciem posypujemy startym serem i wstawiamy do piekarnika do momentu roztopienia sera. Jeśli ktoś lubi można podawać z keczupem.
Smacznego:)