Do góry

Dania główne Przepis na:

Canelloni z mięsem mielonym

Canelloni z mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 2300

Dodano:

Odsłon: 4493

Danie dla łasuchów lubiących mięsko i makaron:)

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso mielone przyprawiamy jak na klopsy i nadziewamy makaron. Układamy w blasze posmarowaną olejem i wyłożonym folia aluminiową.

  2. Sos: Cebulę kroimy w kostkę i smażymy do miękkości na małej ilości tłuszczu-może być maśle albo oleju. Następnie dodajemy sok pomidorowy i przyprawiamy solą pieprzem i tabasco. Zalewamy makaron i wstawiamy do piekarnika na 50 min w 180stopni. 5 min przed wyjęciem posypujemy startym serem i wstawiamy do piekarnika do momentu roztopienia sera. Jeśli ktoś lubi można podawać z keczupem.

  3. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń