Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne cannelloni pod grubą warstwą sosu beszamelowego.
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 270
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 363
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4478
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1874
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3702
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 270
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 363
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4478
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1874
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3702
Składniki
FARSZ: Przesmażamy na oleju mięso mielone doprawiając je solą i pieprzem. Mięso zalewamy pomidorami a następnie dodajemy odcedzony zielony groszek.
SOS BESZAMELOWY: Masło rozpuszczamy w rondelku na niewielkim ogniu, dodajemy mąkę i mieszamy tak, aby nie było grudek. Dolewamy zimne mleko, cały czas mieszając. Całość gotujemy kilka minut. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.
Nie gotujemy cannelloni. Napełniamy farszem rurki makaronu i układamy jednowarstwowo w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Całość polewamy obficie sosem beszamelowym i zapiekamy przykryte przez ok. 15 minut w temp. 200°C. Następnie posypujemy parmezanem i zapiekamy, nie przykrywając przez kolejne 15-20 minut.