Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne cannelloni pod grubą warstwą sosu beszamelowego.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12669
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13803
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5784
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12669
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13803
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5784
Składniki
FARSZ: Przesmażamy na oleju mięso mielone doprawiając je solą i pieprzem. Mięso zalewamy pomidorami a następnie dodajemy odcedzony zielony groszek.
SOS BESZAMELOWY: Masło rozpuszczamy w rondelku na niewielkim ogniu, dodajemy mąkę i mieszamy tak, aby nie było grudek. Dolewamy zimne mleko, cały czas mieszając. Całość gotujemy kilka minut. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.
Nie gotujemy cannelloni. Napełniamy farszem rurki makaronu i układamy jednowarstwowo w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Całość polewamy obficie sosem beszamelowym i zapiekamy przykryte przez ok. 15 minut w temp. 200°C. Następnie posypujemy parmezanem i zapiekamy, nie przykrywając przez kolejne 15-20 minut.