Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni z mielonym i sosem pomidorowym

Cannelloni z mielonym i sosem pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 6764

Dodano:

Odsłon: 5965

Dla miłośników makaronu, mielonego i zapiekanego sera :)

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu cannelloni
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki oregano suszonego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól, pieprz, 1 łyżka oliwy
  • sos pomidorowy (mały słoiczek)
  • śmietana 18 % duża
  • 250 g sera żółtego w kostce
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na oliwie podsmażamy cebulkę, kiedy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone. Dodajemy przyprawy, sól i pieprz. Podsmażamy. Studzimy farsz.

  2. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem. Wylewamy sos pomidorowy, następnie nadziewamy makaron farszem i układamy z małym odstępem rurki jedna przy drugiej. Zalewamy śmietaną tak aby każda rurka była przykryta i dodajemy na wierzch starty ser. Przykrywamy naczynie folią aluminiową (błyszczącą stroną do dołu) i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 35 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń