Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników makaronu, mielonego i zapiekanego sera :)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1724
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1724
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Składniki
Na oliwie podsmażamy cebulkę, kiedy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone. Dodajemy przyprawy, sól i pieprz. Podsmażamy. Studzimy farsz.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem. Wylewamy sos pomidorowy, następnie nadziewamy makaron farszem i układamy z małym odstępem rurki jedna przy drugiej. Zalewamy śmietaną tak aby każda rurka była przykryta i dodajemy na wierzch starty ser. Przykrywamy naczynie folią aluminiową (błyszczącą stroną do dołu) i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 35 minut.