Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników makaronu, mielonego i zapiekanego sera :)
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22046
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 81
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 364
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 92
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 147
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22046
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 81
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 364
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 92
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 147
Składniki
Na oliwie podsmażamy cebulkę, kiedy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone. Dodajemy przyprawy, sól i pieprz. Podsmażamy. Studzimy farsz.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem. Wylewamy sos pomidorowy, następnie nadziewamy makaron farszem i układamy z małym odstępem rurki jedna przy drugiej. Zalewamy śmietaną tak aby każda rurka była przykryta i dodajemy na wierzch starty ser. Przykrywamy naczynie folią aluminiową (błyszczącą stroną do dołu) i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 35 minut.