Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników makaronu, mielonego i zapiekanego sera :)
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 61
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 488
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 78
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 61
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 488
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 78
Składniki
Na oliwie podsmażamy cebulkę, kiedy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone. Dodajemy przyprawy, sól i pieprz. Podsmażamy. Studzimy farsz.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem. Wylewamy sos pomidorowy, następnie nadziewamy makaron farszem i układamy z małym odstępem rurki jedna przy drugiej. Zalewamy śmietaną tak aby każda rurka była przykryta i dodajemy na wierzch starty ser. Przykrywamy naczynie folią aluminiową (błyszczącą stroną do dołu) i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 35 minut.