Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracje zaczerpnęłam z książki Jamiego Olivera trochę przerobiłam a jak mówi Jamie-" jeśli zapamiętasz jeden mój przepis przekaż go znajomym"co właśnie uczyniłam:)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Składniki
Cebule kroimy w kostkę podduszamy na oliwie,dodajemy szpinak w kostkach i mięso mielone(ja miałam zmieloną łopatkę ale można użyć innego)Dusimy to razem około 15 minut.
Dodajemy na końcu duszenia sól, pieprz 2 łyżeczki musztardy(można użyć także innej niekoniecznie musi być angielska)i 4 łyżki śmietanki 30% oraz połowę startego sera (ja nie miałam cheddara ale zamiennik cheddar do smarowania i dodałam 2 łyżki)dusimy na małym ogniu jeszcze tak około 3 min aby śmietanka się zredukowała.Zostawiamy do ostygnięcia.
W garnku na odrobinie oleju podsmażamy czosnek drobno posiekany z połówką czerwonego chilli (2 min)dodajemy pomidory w puszce i szczyptę bazylii kilka minut gotujemy na delikatnym ogniu doprawiamy solą pieprzem i szczyptą wegety.
Napełniamy rurki makaronu farszem(mnie wyszło 14 rurek cannelloni)układamy w naczyniu żaroodpornym.
Rurki zalewamy sosem pomidorowy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180st.na pół godzinki.Po upieczeniu posypujemy resztą sera jeszcze wkładamy na minutkę do piekarnika aby ser się rozpuścił.
Możemy podawać.
Smacznego:))