Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni ze szpinakiem, ricottą w sosie beszamelowym

Cannelloni ze szpinakiem, ricottą w sosie beszamelowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2579

Dodano:

Odsłon: 9633

Szybkie w przygotowaniu, bardzo dobre, świetnie wygląda

Składniki

  • makaron cannelloni, 1 opakowanie
  • szpinak, 500 g
  • ser ricotta, 250 g
  • parmezan starty
  • jajka, 2
  • sos beszamelowy
  • masło
  • Gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Cannelloni ze szpinakiem, ricottą w sosie beszamelowym

Przygotowanie

  1. Szpinak sparzyć, odcedzić, wycisnąć i drobno posiekać. W misce wyrobić widelcem ser ricotta i dokładnie wymieszać ze szpinakiem, jajkami i kilkoma łyżkami startego parmezanu. Do smaku dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową.

  2. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą i napełnić rurki (suche z paczki) farszem szpinakowym. Ułożyć w naczyniu. Farsz najlepiej nakładać łyżeczką do makaronu na stojąco.

  3. Na poukładane cannelloni rozprowadzić sos beszamelowy. Całość posypać parmezanem. Piec w temperaturze 180 C około pół godziny. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń