Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2552
Dodano: 06.11.2011
Odsłon: 9287
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Szpinak sparzyć, odcedzić, wycisnąć i drobno posiekać. W misce wyrobić widelcem ser ricotta i dokładnie wymieszać ze szpinakiem, jajkami i kilkoma łyżkami startego parmezanu. Do smaku dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową.
Naczynie żaroodporne posmarować oliwą i napełnić rurki (suche z paczki) farszem szpinakowym. Ułożyć w naczyniu. Farsz najlepiej nakładać łyżeczką do makaronu na stojąco.
Na poukładane cannelloni rozprowadzić sos beszamelowy. Całość posypać parmezanem. Piec w temperaturze 180 C około pół godziny. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)