Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, bardzo dobre, świetnie wygląda
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 328
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4792
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2525
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 70
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 328
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4792
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2525
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 70
Składniki
Szpinak sparzyć, odcedzić, wycisnąć i drobno posiekać. W misce wyrobić widelcem ser ricotta i dokładnie wymieszać ze szpinakiem, jajkami i kilkoma łyżkami startego parmezanu. Do smaku dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową.
Naczynie żaroodporne posmarować oliwą i napełnić rurki (suche z paczki) farszem szpinakowym. Ułożyć w naczyniu. Farsz najlepiej nakładać łyżeczką do makaronu na stojąco.
Na poukładane cannelloni rozprowadzić sos beszamelowy. Całość posypać parmezanem. Piec w temperaturze 180 C około pół godziny. Smacznego