Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi czas start! Dziś połączyłam je ze spaghetti carbonara - wyszło naprawdę pysznie:). To sezonowa wersja tego popularnego makaronu. Według mnie przebija oryginalną wersję:).
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 122
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40253
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3918
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 740
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 122
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40253
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3918
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 740
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na rozgrzanej, suchej patelni podsmażamy drobno posiekany boczek przez około 3 minuty. Po tym czasie dodajemy posiekaną cebulę, czosnek oraz pokrojone na kawałki szparagi (wcześniej je myjemy i usuwamy twarde końcówki - odłamujemy je, same złamią się w odpowiednim miejscu). Smażymy aż boczek mocno się zarumieni, przez kilka minut.
Żółtka mieszamy ze śmietanką, solą i pieprzem.
Makaron przekładamy na patelnię. Wyłączam gaz, wlewamy powoli śmietankę z żółtkami ciągle mieszając aż sos pokryje całe danie. Dodajemy ser. Zostawiamy przez około 1 minutę pod przykryciem. Przed podaniem dekorujemy serem i listkami bazylii.