Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż tu dużo pisać...makaron palce lizać. Kurczak oblany sosem śmietanowym ,do tego różyczki kalafiora...na dokładkę świeża i aromatyczna natka pietruszki...Yummy!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 948
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 791
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 948
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 791
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12517
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. W garnku na odrobinie masła klarowanego szklimy posiekaną cebulę ,dodajemy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka oraz podzielonego na małe różyczki kalafiora. Całość smażymy ok. 5 min doprawiając do smaku solą oraz pieprzem ,pod koniec smażenia oprószamy mąką. Filety zalewamy gorącym bulionem warzywnym dusimy na wolnym ogniu 10 min. Następnie dodajemy śmietankę ,dokładnie rozprowadzamy i dusimy chwilę na wolnym ogniu (w razie potrzeby sos można zredukować). Do sosu dodajemy makaron ,dusimy chwilę razem z sosem. Garnek zestawiamy z ognia ,dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.