Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2121
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6435
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 898
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2121
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6435
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 898
Składniki
Fasolę namoczyłem przez noc w zimnej wodzie. W cebulę wbiłem goździki i 2 liście laurowe. Marchew i połowę boczku pokroiłem w kostkę. Odcedzoną fasolę ,pokrojony boczek ,marchew ,cebulę ,2 ząbki czosnku i jeden bukiet ziół zalałem zimną wodą ,posoliłem i gotowałem godzinę na małym ogniu. Mięsa pokroiłem w kostkę ,obsmażyłem na oliwie. Dodałem 2 posiekane cebule ,pokrojone łodygi selera ,pokrojone w ósemki pomidory ,pozostały czosnek (rozgnieciony) ,2 liście laurowe i drugi bukiet ziół. Podlałem bulionem ,doprawiłem solą i pieprzem. Dusiłem 40 minut ,uzupełniając bulion. Dodałem pokrojoną kiełbasę i dusiłem 10 min. Ugotowaną fasolę odcedziłem ,dodałem do potrawy. Całość przełożyłem do natłuszczonej żaroodpornej formy. Wierzch przykryłem plasterkami boczku i piekłem 45 min. w temperaturze 180 stopni C. Podałem z pieczonymi w folii ziemniakami i ogórkiem kiszonym.