Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4689
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44434
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 184
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 155
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4689
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44434
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 184
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 155
Składniki
Cebule pokroić w cienkie plasterki. Smażyć na rozgrzanym maśle 10-12 min. Przyprawić solą ,tymiankiem ,pieprzem. Połączyć w misce mąkę ,proszek ,masło i szczyptę soli ,wlać mleko. Mieszać ,aż powstanie gładkie ciasto. Przełożyć je na posypaną mąką stolnicę i krótko zagniatać. Ciastem wyłożyć dno tortownicy. Na cieście rozłożyć cebulę , polać jajkiem ubitym ze śmietaną i szczyptą gałki muszkatołowej. Piec 30 min w temp 220 stopni.