Do góry

Dania główne Przepis na:

Cebularz Milwaukee

Cebularz Milwaukee

Autor:

Przepisów i artykułów: 2189 Ocena: 48577

Dodano:

Odsłon: 16064

:)

Składniki

  • 1 szklanka mąki
  • 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki masła
  • 6 łyżek mleka
  • Farsz:
  • 6 cebul
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól
  • Pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić w cienkie plasterki. Smażyć na rozgrzanym maśle 10-12 min. Przyprawić solą ,tymiankiem ,pieprzem.
    Połączyć w misce mąkę ,proszek ,masło i szczyptę soli ,wlać mleko. Mieszać ,aż powstanie gładkie ciasto. Przełożyć je na posypaną mąką stolnicę i krótko zagniatać. Ciastem wyłożyć dno tortownicy.
    Na cieście rozłożyć cebulę , polać jajkiem ubitym ze śmietaną i szczyptą gałki muszkatołowej. Piec 30 min w temp 220 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

joanna78 07 października 2013 Wstawiasz fajne, smaczne i ciekawe przepisy. Pozdrawiam. :-D Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń