Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2161
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12317
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2161
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12317
Składniki
Cebule pokroić w cienkie plasterki. Smażyć na rozgrzanym maśle 10-12 min. Przyprawić solą ,tymiankiem ,pieprzem. Połączyć w misce mąkę ,proszek ,masło i szczyptę soli ,wlać mleko. Mieszać ,aż powstanie gładkie ciasto. Przełożyć je na posypaną mąką stolnicę i krótko zagniatać. Ciastem wyłożyć dno tortownicy. Na cieście rozłożyć cebulę , polać jajkiem ubitym ze śmietaną i szczyptą gałki muszkatołowej. Piec 30 min w temp 220 stopni.