Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15652
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4708
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 379
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2928
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15652
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4708
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 379
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2928
Składniki
Cebule pokroić w cienkie plasterki. Smażyć na rozgrzanym maśle 10-12 min. Przyprawić solą ,tymiankiem ,pieprzem. Połączyć w misce mąkę ,proszek ,masło i szczyptę soli ,wlać mleko. Mieszać ,aż powstanie gładkie ciasto. Przełożyć je na posypaną mąką stolnicę i krótko zagniatać. Ciastem wyłożyć dno tortownicy. Na cieście rozłożyć cebulę , polać jajkiem ubitym ze śmietaną i szczyptą gałki muszkatołowej. Piec 30 min w temp 220 stopni.