Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla lubiących cebulę,wzmacnia odporność.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 111
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 43
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35664
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 111
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 43
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35664
Składniki
Cebule obieram kroję w kostkę i smażę na masle.Ziemiaki,3/4 usmażonej cebuli przepuszczam przez maszynke do mięsa.Do masy dodaję żółtka ,mąkę,sól i pieprz wypabiam ciasto Formuję w kształt wałka i kroję w poprzeczne paski.
Gotuję w osolonej wodzie ok.2 minuty.Na koniec polewam resztą usmażonej cebulki.