Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu. Smakuje niesamowicie!!
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17086
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2471
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4649
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1842
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17086
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2471
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4649
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1842
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić i poddusić na patelni, aż odparuje woda. (Można na maśle, choć ja nie używam żadnego tłuszczu.)
Piersi umyć i pokroić na mniejsze kawałki (każdą na 4-5 kawałków).
Na dno dużego żaroodpornego naczynia wyłożyć pieczarki. Piersi obtaczać w zupce i układać na pieczarkach. (Zwykle układam piersi na 2 części jednego podłużnego naczynia.)Zalać wszystko śmietanką (nie przykrywać) i piec w 175 stopniach przez 50-60 minut (do czasu, aż się ładnie przyrumieni śmietanka).