Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu. Smakuje niesamowicie!!
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1404
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1339
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 251
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1404
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1339
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 251
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić i poddusić na patelni, aż odparuje woda. (Można na maśle, choć ja nie używam żadnego tłuszczu.)
Piersi umyć i pokroić na mniejsze kawałki (każdą na 4-5 kawałków).
Na dno dużego żaroodpornego naczynia wyłożyć pieczarki. Piersi obtaczać w zupce i układać na pieczarkach. (Zwykle układam piersi na 2 części jednego podłużnego naczynia.)Zalać wszystko śmietanką (nie przykrywać) i piec w 175 stopniach przez 50-60 minut (do czasu, aż się ładnie przyrumieni śmietanka).