Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu. Smakuje niesamowicie!!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4284
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11665
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6668
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5538
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13756
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4284
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11665
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6668
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5538
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13756
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić i poddusić na patelni, aż odparuje woda. (Można na maśle, choć ja nie używam żadnego tłuszczu.)
Piersi umyć i pokroić na mniejsze kawałki (każdą na 4-5 kawałków).
Na dno dużego żaroodpornego naczynia wyłożyć pieczarki. Piersi obtaczać w zupce i układać na pieczarkach. (Zwykle układam piersi na 2 części jednego podłużnego naczynia.)Zalać wszystko śmietanką (nie przykrywać) i piec w 175 stopniach przez 50-60 minut (do czasu, aż się ładnie przyrumieni śmietanka).