Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować. Takie cepeliny bardzo często robi moja Babcia z Bieszczad, są przepyszne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8062
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1162
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9834
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4527
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 534
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8062
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1162
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9834
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4527
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 534
Składniki
Wykonanie: Obrać 15 ziemniaków, zetrzeć i odcisnąć na płótnie.
Pozostałe ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i zmielić, następnie połączyć z ziemniakami surowymi.
Dodać jajko, przyprawić solą do smaku i dokładnie wymieszać masę.
Wędlinę (możemy wykorzystać wędlinę poświąteczną) zmielić i w razie potrzeby doprawić.
Z masy ziemniaczanej robić na dłoni małe placuszki i nadziewać zmieloną wędliną i formować owalne placuszki.
Zagotować wodę z solą, wrzucać delikatnie cepelinki na wrzątek i gotować około 30 minut na wolnym ogniu. Cebulę drobno posiekać, przysmażyć na tłuszczu i polać gotowe Cepeliny na półmisku.