Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować. Takie cepeliny bardzo często robi moja Babcia z Bieszczad, są przepyszne.
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52107
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2491
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52107
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2491
Składniki
Wykonanie: Obrać 15 ziemniaków, zetrzeć i odcisnąć na płótnie.
Pozostałe ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i zmielić, następnie połączyć z ziemniakami surowymi.
Dodać jajko, przyprawić solą do smaku i dokładnie wymieszać masę.
Wędlinę (możemy wykorzystać wędlinę poświąteczną) zmielić i w razie potrzeby doprawić.
Z masy ziemniaczanej robić na dłoni małe placuszki i nadziewać zmieloną wędliną i formować owalne placuszki.
Zagotować wodę z solą, wrzucać delikatnie cepelinki na wrzątek i gotować około 30 minut na wolnym ogniu. Cebulę drobno posiekać, przysmażyć na tłuszczu i polać gotowe Cepeliny na półmisku.