Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować. Takie cepeliny bardzo często robi moja Babcia z Bieszczad, są przepyszne.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1890
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 780
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 727
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1890
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 780
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 727
Składniki
Wykonanie: Obrać 15 ziemniaków, zetrzeć i odcisnąć na płótnie.
Pozostałe ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i zmielić, następnie połączyć z ziemniakami surowymi.
Dodać jajko, przyprawić solą do smaku i dokładnie wymieszać masę.
Wędlinę (możemy wykorzystać wędlinę poświąteczną) zmielić i w razie potrzeby doprawić.
Z masy ziemniaczanej robić na dłoni małe placuszki i nadziewać zmieloną wędliną i formować owalne placuszki.
Zagotować wodę z solą, wrzucać delikatnie cepelinki na wrzątek i gotować około 30 minut na wolnym ogniu. Cebulę drobno posiekać, przysmażyć na tłuszczu i polać gotowe Cepeliny na półmisku.