Do góry

Dania główne Przepis na:

Cepeliny z serem

Cepeliny z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2425 Ocena: 16089

Dodano:

Odsłon: 2540

Super zdrowe danie na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć i odcisnąć nadmiar soku, dodać mąkę ziemniaczaną, utłuczone ugotowane ziemniaki, sól do smaku i bardzo starannie wyrobić masę.

  2. Twaróg pognieść widelcem, dodać jajko, posolić do smaku, dodać masło, posiekaną miętę i dobrze wymieszać.

  3. Z ciasta ziemniaczanego formować na dłoni owalne Cepeliny i nadziewać przygotowanym farszem.

  4. Wrzucać na wrzątek i gotować około 25 minut. Podawać polane świeżym masełkiem lub kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 09 sierpnia 2016 Bardzo lubię Twoje przepisy, ale niestety ten to niewypał. Przede wszystkim cepeliny to kluchy nadziewane surowym mięsem, poza tym widać, że ciasto jest za rzadkie i dlatego te kluchy są takie niekształtne.
Pozdrawiam i trzymam kciuki :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń