Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zdrowe danie na obiad.
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29571
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29571
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i odcisnąć nadmiar soku, dodać mąkę ziemniaczaną, utłuczone ugotowane ziemniaki, sól do smaku i bardzo starannie wyrobić masę.
Twaróg pognieść widelcem, dodać jajko, posolić do smaku, dodać masło, posiekaną miętę i dobrze wymieszać.
Z ciasta ziemniaczanego formować na dłoni owalne Cepeliny i nadziewać przygotowanym farszem.
Wrzucać na wrzątek i gotować około 25 minut. Podawać polane świeżym masełkiem lub kwaśną śmietaną.