Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, aromatyczne, kawałki kurczaka w marynacie z imbiru, czosnku i garam masali. Całość uduszona w sosie maślano pomidorowym. Podałam z czarnym ryżem. Ale można ugotować ryż czerwony czy basmati ( ma miski IG). Najniższy bo 42 IG ma ryż czarny. Hindusi do chicken butter podają z chlebkiem naan.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 359
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 359
Składniki
Kurczaka pokroić w kostkę i marynować kilka godzin (minimum 3 godziny).
Rozgrzać w rondlu olej z masłem i dodać cebulę, czosnek i imbir oraz laskę cynamonu, anyż i trochę garam masali. Kiedy się podsmażyć dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Dodać puszkę pomidorów.
Na rozgrzanej patelni grillowej położyć kurczaka wraz z marynatą (bez tłuszczu) obsmażyć na złoto i przełożyć do sosu. Dusić kilka minut a na koniec wlać śmietankę. Podawać z ryżem i posypać natką pietruszki lub kolendrą.