Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, aromatyczne, kawałki kurczaka w marynacie z imbiru, czosnku i garam masali. Całość uduszona w sosie maślano pomidorowym. Podałam z czarnym ryżem. Ale można ugotować ryż czerwony czy basmati ( ma miski IG). Najniższy bo 42 IG ma ryż czarny. Hindusi do chicken butter podają z chlebkiem naan.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8797
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7601
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5186
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328391
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8797
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7601
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5186
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328391
Składniki
Kurczaka pokroić w kostkę i marynować kilka godzin (minimum 3 godziny).
Rozgrzać w rondlu olej z masłem i dodać cebulę, czosnek i imbir oraz laskę cynamonu, anyż i trochę garam masali. Kiedy się podsmażyć dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Dodać puszkę pomidorów.
Na rozgrzanej patelni grillowej położyć kurczaka wraz z marynatą (bez tłuszczu) obsmażyć na złoto i przełożyć do sosu. Dusić kilka minut a na koniec wlać śmietankę. Podawać z ryżem i posypać natką pietruszki lub kolendrą.