Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na danie z kuchni indyjskiej. To danie ma wiele wersji, ja proponuję taką, być może przypadnie do gustu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 860
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1319
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 860
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1319
Składniki
Marynata : jogurt, starty świeży imbir, czosnek przeciśnięty przez praskę, kurkumę, chili, kunim, garam masala i sok z cytryny, wszystkie składniki dokładnie wymieszałem. Filet kurczaka pokrojony w kostkę zamarynowałem. Odstawiłem do lodówki na godzinę. Następnie wstawiłem do bardzo gorącego piekarnika na 10 minut. Ostudziłem. Sos masala: wymieszałem oliwę, starty imbir, rozgnieciony czosnek, garam masala, kumin, kozieradkę i sól. Z pomidorów usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem w grubą kostkę. Rozgrzałem masło, zeszkliłem cebulę i szalotkę. Pomidory szybko podsmażyłem na dużym ogniu. Przełożyłem do garnka. Kurczaka podsmażyłem partiami na maśle , dodałem przygotowany sos masala, doprawiłem solą , cukrem i pieprzem. Wszystko połączyłem w garnku , dodałem pomidory z puszki z zalewą. Dodałem koncentrat pomidorowy , śmietanę i wymieszałem. Podałem z chlebkiem naan.