Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, łatwo, prosto to co każdy lubi. Dziś na obiadek, trochę warzyw z kurczakiem.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1156
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 190
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2222
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4272
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1156
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 190
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2222
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4272
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obrana i drobno pokrojoną cebulę. 3. Do cebuli dodajemy poszatkowaną kapustę oraz pokrojoną w paseczki paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Po uprażeniu, kapustę układamy na dnie naczyń typu kokilki, na kapustę wykładamy mięso.
5. Ogórka kroimy w plasterki. Układamy na około mięsa, pomidory w pół plasterki, paprykę w paski, układamy na mięsie.
6. Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem i zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera 180°C.
7. Danie podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniakami. 8. Smacznego.