Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, łatwo, prosto to co każdy lubi. Dziś na obiadek, trochę warzyw z kurczakiem.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7436
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7436
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obrana i drobno pokrojoną cebulę. 3. Do cebuli dodajemy poszatkowaną kapustę oraz pokrojoną w paseczki paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Po uprażeniu, kapustę układamy na dnie naczyń typu kokilki, na kapustę wykładamy mięso.
5. Ogórka kroimy w plasterki. Układamy na około mięsa, pomidory w pół plasterki, paprykę w paski, układamy na mięsie.
6. Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem i zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera 180°C.
7. Danie podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniakami. 8. Smacznego.