Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 94
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2701
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2201
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 94
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2701
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2201
Składniki
Cebulę obierz i posiekaj w piórka. Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę. Do garnka wlej odrobinę oliwy z oliwek i wrzuć pokrojone wcześniej warzywa. Wstaw garnek na średni ogień i podsmaż warzywa. Gdy warzywa się lekko zarumienią, dorzuć mięso mielone i dalej podsmażaj.
Pomidory sparz w gorącej wodzie. Obierz je ze skórki i pokrój na małe kawałki. Wrzuć je do garnka z warzywami i mięsem. Do ½ szklanki bulionu dołóż przecier pomidorowy i i wymieszaj. Przelej zawartość szklanki do garnka i duś pod przykryciem ok. 10 minut.
Do garnka wlej piwo. Wrzuć fasolę czerwoną i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość wymieszaj i duś ponownie ok. 10-15 minut. Pod koniec duszenia przypraw solą, pieprzem cayenne, oregano oraz kminkiem. Wymieszaj dokładnie i zdejmij z ognia.