Do góry

Dania główne Przepis na:

Chili con carne

Chili con carne

Autor:

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 574

Dodano:

Odsłon: 757

Tradycyjne danie z kuchni meksykańskiej.

Składniki

  • 500 g mielonej wołowiny
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • szczypta oregano
  • szczypta papryki ostrej
  • szczypta papryki słodkiej
  • szczypta kminu rzymskiego
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na patelni. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy mięso oraz przyprawy i podsmażamy do rumianego koloru.

  2. Do usmażonego mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz pomidory z puszki i dusimy około 30 minut.

  3. Na sam koniec dodajemy przepłukaną i odsączoną fasolę. Dusimy kolejne 10 minut. Doprawiamy do smaku.
    Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń