Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś miałam ochotę ja ostrzejsze danie. Wpadło mi na myśl chili con carne tylko troszkę w innym wydaniu a mianowicie zawinięte w tortille:)Myślę, że pomysł powinien się Wam spodobać i zajrzycie po przepis:)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5804
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8949
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8131
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5579
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5804
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8949
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8131
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5579
Składniki
Cebule kroimy i szklimy na oliwie. Czosnek siekamy i dodajemy razem z oregano do cebuli. Po minucie smażenia dodajemy kmin oraz mielone mięso. Smażymy na wolnym ogniu, aż mięso zmieni kolor. Wlewamy na patelnię pomidory wraz z zalewą oraz bulion. Doprawiamy papryczką chili, solą i pieprzem cayenne. Dusimy na małym ogniu 20 min. Paprykę kroimy, dodajemy do całości i gotować następne 5 min. Przekładamy odsączoną z zalewy czerwoną fasolę, i gotujemy na małym ogniu ok. 4 min, delikatnie mieszając. Powstały farsz wykładam w podsmażone wcześniej na suchej patelni tortille, zawijam i jem ze smakiem:)