Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś miałam ochotę ja ostrzejsze danie. Wpadło mi na myśl chili con carne tylko troszkę w innym wydaniu a mianowicie zawinięte w tortille:)Myślę, że pomysł powinien się Wam spodobać i zajrzycie po przepis:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13474
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1541
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14861
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6112
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13474
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1541
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14861
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6112
Składniki
Cebule kroimy i szklimy na oliwie. Czosnek siekamy i dodajemy razem z oregano do cebuli. Po minucie smażenia dodajemy kmin oraz mielone mięso. Smażymy na wolnym ogniu, aż mięso zmieni kolor. Wlewamy na patelnię pomidory wraz z zalewą oraz bulion. Doprawiamy papryczką chili, solą i pieprzem cayenne. Dusimy na małym ogniu 20 min. Paprykę kroimy, dodajemy do całości i gotować następne 5 min. Przekładamy odsączoną z zalewy czerwoną fasolę, i gotujemy na małym ogniu ok. 4 min, delikatnie mieszając. Powstały farsz wykładam w podsmażone wcześniej na suchej patelni tortille, zawijam i jem ze smakiem:)