Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszne danie chili con carne, które jest rozgrzewające, sytne i proste w przygotowaniu. Chili con carne możemy podać z ryżem, pieczywem lub w tortilli. Polecam wypróbować przepis, bo warto.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7276
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2731
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7276
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2731
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Cebulę kroję w drobną kostkę, czosnek drobniutko kroję. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję na mniejsze kawałki, papryczkę chili razem z nasionkami drobniutko kroję i dodaję do papryki. Listki kolendry drobno kroję.
Teraz na dużej patelni lub w rondlu rozgrzewam olej, dodaję mięso i smażę około 5 minut. Następnie dodaję cebulę i jeszcze smażę około 5 minut.
Do podsmażonego mięsa z cebulą, dodaję przyprawy, paprykę i papryczkę chili, i duszę pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Po 15 minutach dodaję koncentrat pomidorowy, pomidory krojone, wypłukaną i osączoną czerwoną fasolę, mieszam i duszę jeszcze około 10 minut. Na koniec sprawdzam smak, doprawiam, dodaję kolendrę i jeszcze podgrzewam około minuty. Chili con carne jest gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa