Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszne danie chili con carne, które jest rozgrzewające, sytne i proste w przygotowaniu. Chili con carne możemy podać z ryżem, pieczywem lub w tortilli. Polecam wypróbować przepis, bo warto.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 402
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2686
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1892
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6598
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 402
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2686
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1892
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6598
Składniki
Cebulę kroję w drobną kostkę, czosnek drobniutko kroję. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję na mniejsze kawałki, papryczkę chili razem z nasionkami drobniutko kroję i dodaję do papryki. Listki kolendry drobno kroję.
Teraz na dużej patelni lub w rondlu rozgrzewam olej, dodaję mięso i smażę około 5 minut. Następnie dodaję cebulę i jeszcze smażę około 5 minut.
Do podsmażonego mięsa z cebulą, dodaję przyprawy, paprykę i papryczkę chili, i duszę pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Po 15 minutach dodaję koncentrat pomidorowy, pomidory krojone, wypłukaną i osączoną czerwoną fasolę, mieszam i duszę jeszcze około 10 minut. Na koniec sprawdzam smak, doprawiam, dodaję kolendrę i jeszcze podgrzewam około minuty. Chili con carne jest gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa