Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszne danie chili con carne, które jest rozgrzewające, sytne i proste w przygotowaniu. Chili con carne możemy podać z ryżem, pieczywem lub w tortilli. Polecam wypróbować przepis, bo warto.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 779
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2807
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 779
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2807
Składniki
Cebulę kroję w drobną kostkę, czosnek drobniutko kroję. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję na mniejsze kawałki, papryczkę chili razem z nasionkami drobniutko kroję i dodaję do papryki. Listki kolendry drobno kroję.
Teraz na dużej patelni lub w rondlu rozgrzewam olej, dodaję mięso i smażę około 5 minut. Następnie dodaję cebulę i jeszcze smażę około 5 minut.
Do podsmażonego mięsa z cebulą, dodaję przyprawy, paprykę i papryczkę chili, i duszę pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Po 15 minutach dodaję koncentrat pomidorowy, pomidory krojone, wypłukaną i osączoną czerwoną fasolę, mieszam i duszę jeszcze około 10 minut. Na koniec sprawdzam smak, doprawiam, dodaję kolendrę i jeszcze podgrzewam około minuty. Chili con carne jest gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa