Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 124
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 259
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 96
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 124
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 259
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 96
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Składniki
Pora kroimy w półtalarki, cebulę w piórka. Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy pora i rozgnieciony czosnek, smażymy jeszcze 3-4minuty.
Dodajemy mięso, mieszamy i smażymy aż przestanie być różowe. Dodajemy 2-3 łyżeczki czerwonej papryki w proszku, sól oraz pieprz. Opcjonalnie można dodać trochę rozmarynu i kminu rzymskiego wg upodobań.
Mieszamy i zalewamy wodą aby przykryła składniki. Dusimy w szybkowarze pół godziny
Dodajemy pokrojoną w kostkę 1x1cm czerwoną paprykę, oraz cienko pokrojone chilli. Dusimy jeszcze 10min.
Dodajemy pomidory razem z zalewą, fasolę razem z zalewą oraz kukurydzę bez zalewy.
Trzymamy na ogniu jeszcze ok. 20min bez przykrycia żeby woda się zredukowała.
Dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze kilka minut aby całość się połączyła i zgęstniałą. W razie potrzeby doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku lub tabasco.
Smacznego :)