Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 2409
Dodano: 25.06.2009
Odsłon: 7534
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Mięso podsmażamy, dodajemy drobno posiekaną cebulę i duużo pieprzu. Nastepnie dodajemy pomidory i pokrojoną paprykę. Gdy już wszystko sie ładnie połączy, dodajemy fasolę i kukurydzę oraz przyprawy. Na koniec koncentrat. Gdy sie zagrzeje, radzę spróbować, jeśli będzie zbyt kwaśne (koncentrat zakwasza), docukrzyć odrobinę.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

kuchareczka89 03 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam takie dania :) Z pewnością zrobię w najbliższym czasie :)No i każdy ma prawo przyprawiać, jak uzna za słuszne! :)
3 Kto głosował? | Odpowiedz

Tosca 12 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Dla Ciebie przegięcie, dla mnie ok. Każdy ma prawo mieć własne zdanie, a to jest moja wersja tej potrawy. A czosnku nie używam i basta!3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ivona 11 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Straszne przegięcie....Chilli con carne nie robi się ze świni ,tylko z wołowiny,do tego pomidory,świeża papryka,cebula,czerwona fasola ,z przypraw chilli,sól,pieprz,oregano,czosnek i co najważniejsze ...KMIN RZYMSKI (kumin),charakterystyczny dla tego meksykańskiego dania. I oczywiscie oliwa....nie olej. A z kukurydzy to najlepiej zrobić placki,które podaje się do chilli con carne...:-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Tosca 01 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Każdy ma prawo robić, jak uważa. Dla mnie bez tych ziół jest nijakie...3 Kto głosował? | Odpowiedz

gvlba 01 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Ja tez robie chilli con carne, ale nie dodaje się do tego majeranu,bazyli ani oregano,to danie jest Meksykańskie a nie Włoskie.0 Kto głosował? | Odpowiedz

atus2 25 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
moze i dobre0 Kto głosował? | Odpowiedz