Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urozmaicona wersja rosołu.
Świąteczna wersja bulionu podana z pierożkami mięsnymi, posypana nitkami szaf...
Odsłon: 399
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 418
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 171
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 418
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 171
Składniki
Do wysokiego garnka włożyć kurczaka (pierś zostawiamy na później), zalać zimną wodą, zagotować na wolnym ogniu. Podczas gotowania zbieramy raz po raz szumowiny, uwaga - bulion nie może się gwałtowanie zagotować, nie należy go też mieszać. Dodajemy imbir, włoszczyznę, dymkę, czosnek, pieprz i ok. łyżeczkę soli. Gotujemy bulion na wolnym ogniu ok. 3-4 h. Pod koniec gotowania dodajemy sos sojowy. Makaron chiński przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu, grzybki mun kroimy w paseczki - rozkładamy do głębokich talerzy makaron i grzybki (opcjonalnie kawałki kurczaka) oraz po plastrze cytryny, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Bulion przecedzamy przez gęste sito ewentualnie sito wyłożone kilkoma warstwami gazy. Rozlać bulion na talerze.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Naleśniki na maślance z flambirowanymi truskawkami
Dania główne
Zapiekanka familijna
Dania główne
Kurczak w pomidorach na ostro
Dania główne
Młoda kapusta na boczku wędzonym
Naleśniki na maślance z flambirowanymi truskawkami
Sezon truskawkowy w pełni, jednym z moich ulubionych dań z truskawkami są nal...
Odsłon: 113
Zapiekanka familijna
Jeśli szukasz przepisu na obiad lub sycącą kolację, która posmakuje zarówno d...
Odsłon: 4503