Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
Do wysokiego garnka włożyć kurczaka (pierś zostawiamy na później), zalać zimną wodą, zagotować na wolnym ogniu. Podczas gotowania zbieramy raz po raz szumowiny, uwaga - bulion nie może się gwałtowanie zagotować, nie należy go też mieszać. Dodajemy imbir, włoszczyznę, dymkę, czosnek, pieprz i ok. łyżeczkę soli. Gotujemy bulion na wolnym ogniu ok. 3-4 h. Pod koniec gotowania dodajemy sos sojowy. Makaron chiński przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu, grzybki mun kroimy w paseczki - rozkładamy do głębokich talerzy makaron i grzybki (opcjonalnie kawałki kurczaka) oraz po plastrze cytryny, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Bulion przecedzamy przez gęste sito ewentualnie sito wyłożone kilkoma warstwami gazy. Rozlać bulion na talerze.