Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urozmaicona wersja rosołu.
Do wysokiego garnka włożyć kurczaka (pierś zostawiamy na później), zalać zimną wodą, zagotować na wolnym ogniu. Podczas gotowania zbieramy raz po raz szumowiny, uwaga - bulion nie może się gwałtowanie zagotować, nie należy go też mieszać. Dodajemy imbir, włoszczyznę, dymkę, czosnek, pieprz i ok. łyżeczkę soli. Gotujemy bulion na wolnym ogniu ok. 3-4 h. Pod koniec gotowania dodajemy sos sojowy. Makaron chiński przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu, grzybki mun kroimy w paseczki - rozkładamy do głębokich talerzy makaron i grzybki (opcjonalnie kawałki kurczaka) oraz po plastrze cytryny, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Bulion przecedzamy przez gęste sito ewentualnie sito wyłożone kilkoma warstwami gazy. Rozlać bulion na talerze.
Bulion warzywny jest alternatywą do mięsnego szczególnie dla osób na diecie l...
Odsłon: 428
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 67
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 43
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 37
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 368
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 67
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 43
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 37
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 368
Składniki
Do wysokiego garnka włożyć kurczaka (pierś zostawiamy na później), zalać zimną wodą, zagotować na wolnym ogniu. Podczas gotowania zbieramy raz po raz szumowiny, uwaga - bulion nie może się gwałtowanie zagotować, nie należy go też mieszać. Dodajemy imbir, włoszczyznę, dymkę, czosnek, pieprz i ok. łyżeczkę soli. Gotujemy bulion na wolnym ogniu ok. 3-4 h. Pod koniec gotowania dodajemy sos sojowy. Makaron chiński przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu, grzybki mun kroimy w paseczki - rozkładamy do głębokich talerzy makaron i grzybki (opcjonalnie kawałki kurczaka) oraz po plastrze cytryny, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Bulion przecedzamy przez gęste sito ewentualnie sito wyłożone kilkoma warstwami gazy. Rozlać bulion na talerze.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Dania główne
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Polędwica wieprzowa w wiosenno-letnich ziołach: lubczyk, natka pietruszki, ba...
Odsłon: 35
Zapiekanka Rozmaitości
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 66