Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie aromatyczne danie
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1323
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25074
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1323
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25074
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 167
Składniki
Kurczaka pokroić w małą kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek , pod koniec dodać 1 łyżkę sosu sojowego.Usmażonego kurczaka przełożyć na talerz.
Marchew obrać i pokroić w 3 cm słupki. Pieczarki oczyścić i pokroić. Por pokroić i krążki.
Na tej samej patelni co smażyliśmy kurczaka podgrzewamy olej sezamowy i wrzucamy marchew i por podsmażamy około 3 min.następnie dodajemy pieczarki smażymy kolejne 2-3 min.i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.Na koniec dodajemy sos sojowy pędy bambusa i kiełki fasoli mung i papryczkę chili. Wszystko razem dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Makaron można wymieszać na patelni z warzywami i mięsem,lub podawać osobno na talerzach. Smacznego!!!