Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie aromatyczne danie
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 37
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2501
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 37
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2501
Składniki
Kurczaka pokroić w małą kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek , pod koniec dodać 1 łyżkę sosu sojowego.Usmażonego kurczaka przełożyć na talerz.
Marchew obrać i pokroić w 3 cm słupki. Pieczarki oczyścić i pokroić. Por pokroić i krążki.
Na tej samej patelni co smażyliśmy kurczaka podgrzewamy olej sezamowy i wrzucamy marchew i por podsmażamy około 3 min.następnie dodajemy pieczarki smażymy kolejne 2-3 min.i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.Na koniec dodajemy sos sojowy pędy bambusa i kiełki fasoli mung i papryczkę chili. Wszystko razem dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Makaron można wymieszać na patelni z warzywami i mięsem,lub podawać osobno na talerzach. Smacznego!!!