Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie dla całej rodziny. Polecam.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 335
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1210
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 335
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1210
Składniki
Filety opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Sos sojowy wymieszaj z papryką i przyprawą do kurczaka, dodaj do kurczaka i wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż kurczaka około 10 minut, następnie dodaj mieszankę chińską, podlej szklanką wody i duś na małym ogniu około 15 minut aż mięso i warzywa będą miękkie. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ugotowany ryż wkładamy na talerz, na środek nałóż porcję chińszczyzny. Możesz również wymieszać ryż z warzywami i kurczakiem.