Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie dla całej rodziny. Polecam.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Filety opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Sos sojowy wymieszaj z papryką i przyprawą do kurczaka, dodaj do kurczaka i wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż kurczaka około 10 minut, następnie dodaj mieszankę chińską, podlej szklanką wody i duś na małym ogniu około 15 minut aż mięso i warzywa będą miękkie. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ugotowany ryż wkładamy na talerz, na środek nałóż porcję chińszczyzny. Możesz również wymieszać ryż z warzywami i kurczakiem.