Do góry

Dania główne Przepis na:

Chłodnik ogórkowy z kotlecikami z cukinią

Chłodnik ogórkowy z kotlecikami z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 521

Dodano:

Odsłon: 1614

Kolejny pyszny letni obiad:) Połączenie chłodniku z kotlecikami z kuskusem i cukinią- jedno z lepszych!

Składniki

  • 370g jogurtu naturalnego
  • kilka łyżek bulionu warzywnego
  • 5 ogórków
  • Koperek
  • 2 łyżeczki soku z limonki
  • 1 łyżka pistacji
  • przyprawy: sól morska, pieprz ziołowy, czosnek
  • 5 łyżek kaszy kuskus
  • 1 cukinia
  • 1 jajko
  • przyprawy: curry, czosnek niedźwiedzi, rozmaryn
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Chłodnik

    1. Jogurt naturalny wymieszać z bulionem.
    2. Ogórki obrać ze skóry i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach), a następnie dodać do jogurtu.
    3. Do całości dodać posiekany koperek i przyprawy.
    4. Schłodzić w lodówce.
    5. Przed podaniem skropić sokiem z limonki i posypać pistacjami.

  2. Kotleciki

    1. Kaszę kuskus przygotować według instrukcji na opakowaniu.
    2. Cukinię zetrzeć na tarce (na grubych oczkach), odcedzić z nadmiaru wody i dodać do kaszy z jajkiem, posiekanym koperkiem i przyprawami.
    3. Wszystko razem wymieszać, a następnie uformować małe kotleciki.
    4. Kotleciki piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 01 lipca 2014 Pyszne! A podane baaardzo smacznie. Pozdrawiam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 01 lipca 2014 Poczekam na cieplejszą aurę i zrobię to danie, mniam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń