Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pyszny letni obiad:) Połączenie chłodniku z kotlecikami z kuskusem i cukinią- jedno z lepszych!
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3782
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41735
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 446
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3782
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41735
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 446
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Chłodnik 1. Jogurt naturalny wymieszać z bulionem. 2. Ogórki obrać ze skóry i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach), a następnie dodać do jogurtu. 3. Do całości dodać posiekany koperek i przyprawy. 4. Schłodzić w lodówce. 5. Przed podaniem skropić sokiem z limonki i posypać pistacjami.
Kotleciki 1. Kaszę kuskus przygotować według instrukcji na opakowaniu. 2. Cukinię zetrzeć na tarce (na grubych oczkach), odcedzić z nadmiaru wody i dodać do kaszy z jajkiem, posiekanym koperkiem i przyprawami. 3. Wszystko razem wymieszać, a następnie uformować małe kotleciki. 4. Kotleciki piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.