Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na chłodnik z botwinką i jajkiem.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1751
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 78
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 176
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 192
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1751
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 78
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 176
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 192
Składniki
Warzywa umyć. Botwinę posiekać, buraki obrać, zetrzeć na tarce i ugotować w małej ilości wody (powinna tylko przykryć buraczki). Dodać sok z cytryny i odstawić do ostygnięcia. Koperek i szczypiorek opłukać, posiekać. Ogórek i rzodkiewki pokroić w drobna kostkę. Warzywa i zioła wymieszać z jogurtem. Chłodnik przyprawić do smaku, wstawić do lodówki.