Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na chłodnik z botwinką i jajkiem.
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 54
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 153
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 33
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 89
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 54
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 153
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 33
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 89
Składniki
Warzywa umyć. Botwinę posiekać, buraki obrać, zetrzeć na tarce i ugotować w małej ilości wody (powinna tylko przykryć buraczki). Dodać sok z cytryny i odstawić do ostygnięcia. Koperek i szczypiorek opłukać, posiekać. Ogórek i rzodkiewki pokroić w drobna kostkę. Warzywa i zioła wymieszać z jogurtem. Chłodnik przyprawić do smaku, wstawić do lodówki.