Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiesz, co zrobić na obiad? A może zostało ci trochę ziemniaków, boczku i warzyw? W takim razie chłopska patelnia to idealne danie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3813
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3813
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
Zacznij od przygotowania ziemniaków. Najlepiej obrać je, pokroić w ósemki i ugotować al dente, czyli około 15-18 minut od momentu zagotowania osolonej wody. Odcedź i odstaw.
Boczek surowy pokrój na drobne kawałki. Pamiętaj o tym, aby odkroić skórę, może być zbyt twarda. Kapustę umyj, osusz i posiekaj drobno. Cebulę pokrój w piórka. Ząbki czosnku przepuść przez praskę.
Rozgrzej dużą i głęboką patelnię. Przełóż pokrojony boczek i podsmażaj tak długo aż się wytopi tłuszcz. Wtedy dodaj ziemniaki, cebulę, czosnek i kapustę. Podsmażaj, co jakiś czas mieszając. Po 5 minutach dopraw całość majerankiem, solą i pieprzem. Zalej składniki wodą lub bulionem. Zagotuj. Duś pod przykryciem około 10 minut. Podawaj po udekorowaniu talerza świeżo posiekanym koperkiem.