Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wam danie, które u nas gotowało się nad ogniskiem w takim żeliwny garnku, przeważnie zawsze w czasie wakacji, tylko że w tedy do garnka wrzucaliśmy surowe ziemniaki i wszystko dusiło się nad ogniskiem około 2-3 godzin. Ale taki chłopski garnek zrobiony w domu też jest bardzo smaczny, chociaż nie równa się z tym z nad ogniska.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5645
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6842
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5645
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6842
Składniki
Ziemniaki dokładnie płuczemy, kroimy w plastry o grubości około 0,5 cm, pokrojone ziemniaki przerzucamy do garnka, dodajemy jedną łyżeczkę soli i gotujemy aż ziemniaki zmiękną, pamiętajmy aby ich nie rozgotować, a następnie odcedzamy je z nadmiaru wody. Na patelni podgrzewamy smalec, a następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek oraz pokrojoną wpół plasterki kiełbasę.
Boczek i kiełbasę smażymy na brązowy kolor od czasu do czau wszystko mieszając. Do podsmażonego boczku z kiełbasą dodajemy przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę białą i czerwoną.
Całość dokładnie mieszamy i dalej smażymy do momentu zarumienienia się cebuli. Na końcu dodajemy ugotowane ziemniaki. Potrawę dokładnie mieszamy w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!