Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, sycące danie chłopski garnek, ja zamiast tradycyjnie kiełbasy dodałam filet z kurczaka danie wyszło bardzo smaczne i chyba zostanę przy tej wersji.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Filety opłukaj, osusz przekrój w kostkę. Posyp przyprawą do kurczaka. Ziemniaki i paprykę również pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj.
W garnku rozgrzej olej i podsmaż kurczaka , dodaj paprykę i smaż około 5 minut. Dodaj ziemniaki, kapustę, przyprawy,wymieszaj. Całość zalej wodą lub bulionem.
Zagotuj i duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 30 minut do miękkości ziemniaków od czasu do czasu mieszając. Przed podaniem posyp natką pietruszki.Smacznego.