Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki są bardzo chrupiące i super smakują podane z czerwonym barszczem, mój mąż z początku myślał że są to mini krokiety, bo tak właśnie wyglądają , więc jeśli nie macie czasu na przygotowanie tradycyjnych krokietów, to ja polecam wam zrobić chrupiące kotleciki, robi się je o wiele szybciej , a smakują bardzo podobnie.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 177
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104525
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9048
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 177
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104525
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9048
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy jedno jajko, rozgnieciony czosnek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Mięsną masę wykładamy na dwa wafle ułożone jeden na drugim.
Dokładnie rozsmarowujemy mięso na waflach. A następnie przykrywamy je dwoma pozostałymi waflami. Wafle z mięsem kroimy ostrym nożem w kwadraty.
Pozostałe jajka roztrzepujemy doprawiając je solą i pieprzem. Każdą waflowo-mięsną kostkę dokładnie z każdej strony maczamy w jajkach. A następnie obtaczamy w bułce tartej. Obtoczone kawałki smażymy na głębokim, dobrze rozgrzanym oleju rumieniąc z każdej strony na złoto-brązowy kolor ( Ja kotleciki smażyłam we frytkownicy w 180'C). Usmażone kotleciki najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu, są wtedy bardzo chrupiące. Smacznego !!!