Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki są bardzo chrupiące i super smakują podane z czerwonym barszczem, mój mąż z początku myślał że są to mini krokiety, bo tak właśnie wyglądają , więc jeśli nie macie czasu na przygotowanie tradycyjnych krokietów, to ja polecam wam zrobić chrupiące kotleciki, robi się je o wiele szybciej , a smakują bardzo podobnie.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 235
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 806
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 235
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 806
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy jedno jajko, rozgnieciony czosnek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Mięsną masę wykładamy na dwa wafle ułożone jeden na drugim.
Dokładnie rozsmarowujemy mięso na waflach. A następnie przykrywamy je dwoma pozostałymi waflami. Wafle z mięsem kroimy ostrym nożem w kwadraty.
Pozostałe jajka roztrzepujemy doprawiając je solą i pieprzem. Każdą waflowo-mięsną kostkę dokładnie z każdej strony maczamy w jajkach. A następnie obtaczamy w bułce tartej. Obtoczone kawałki smażymy na głębokim, dobrze rozgrzanym oleju rumieniąc z każdej strony na złoto-brązowy kolor ( Ja kotleciki smażyłam we frytkownicy w 180'C). Usmażone kotleciki najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu, są wtedy bardzo chrupiące. Smacznego !!!