Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki są bardzo chrupiące i super smakują podane z czerwonym barszczem, mój mąż z początku myślał że są to mini krokiety, bo tak właśnie wyglądają , więc jeśli nie macie czasu na przygotowanie tradycyjnych krokietów, to ja polecam wam zrobić chrupiące kotleciki, robi się je o wiele szybciej , a smakują bardzo podobnie.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2661
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 489
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 169
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 414
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 187
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2661
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 489
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 169
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 414
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 187
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 122
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy jedno jajko, rozgnieciony czosnek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Mięsną masę wykładamy na dwa wafle ułożone jeden na drugim.
Dokładnie rozsmarowujemy mięso na waflach. A następnie przykrywamy je dwoma pozostałymi waflami. Wafle z mięsem kroimy ostrym nożem w kwadraty.
Pozostałe jajka roztrzepujemy doprawiając je solą i pieprzem. Każdą waflowo-mięsną kostkę dokładnie z każdej strony maczamy w jajkach. A następnie obtaczamy w bułce tartej. Obtoczone kawałki smażymy na głębokim, dobrze rozgrzanym oleju rumieniąc z każdej strony na złoto-brązowy kolor ( Ja kotleciki smażyłam we frytkownicy w 180'C). Usmażone kotleciki najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu, są wtedy bardzo chrupiące. Smacznego !!!