Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiące pałeczki z kurczaka w piwie

Chrupiące pałeczki z kurczaka w piwie

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3896

Dodano:

Odsłon: 1492

Coś dla smakoszy piwa

Składniki

  • 6 pałek z kurczaka,
  • butelka jasnego piwa,
  • cebula,
  • 100 ml musztardy,
  • 100 ml oliwy z oliwek,
  • 3 ząbki czosnku,
  • łyżka papryki słodkiej,
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chrupiące pałeczki z kurczaka w piwie

Przygotowanie

  1. Mięso oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku. Do miseczki wlać piwo. Do piwa dodać musztardę oraz oliwę z oliwek, wszystko dokładnie wymieszać. Cebulę i czosnek obrać i posiekać, wrzucić do piwa. Doprawić przyprawami. Marynatą natrzeć mięso i odstawić na kilka godzin. Pałki ułożyć na blasze i piec ok 50 min w temp. 190 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń