Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki, usmażone z startej cukinii, ziemniaków i marchewki, podane z jogurtem.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 41
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 171
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 246
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 132
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 41
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 171
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 246
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 132
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki, marchewki i cukinie ścieramy na większych oczkach. Por kroimy drobno i dodajemy do startych warzyw. Wszystkie warzywa umieszczamy w większej misce, solimy, mieszamy i odstawiamy na godzinę żeby zmiękły i puściły sok. Po godzinie odciskamy sok z warzyw. Do odciśniętych warzyw wbijamy jajka kurze, dodajemy mąkę i pieprz ziołowy. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto odstawiamy na 20 minut.
Po 20 minutach smażymy placki na gorącym oleju roślinnym z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone placki podajemy z jogurtem lub zsiadłym mlekiem. Smacznego!!!