Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki, usmażone z startej cukinii, ziemniaków i marchewki, podane z jogurtem.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1305
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36663
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3770
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 553
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2963
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1305
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36663
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3770
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 553
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2963
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki, marchewki i cukinie ścieramy na większych oczkach. Por kroimy drobno i dodajemy do startych warzyw. Wszystkie warzywa umieszczamy w większej misce, solimy, mieszamy i odstawiamy na godzinę żeby zmiękły i puściły sok. Po godzinie odciskamy sok z warzyw. Do odciśniętych warzyw wbijamy jajka kurze, dodajemy mąkę i pieprz ziołowy. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto odstawiamy na 20 minut.
Po 20 minutach smażymy placki na gorącym oleju roślinnym z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone placki podajemy z jogurtem lub zsiadłym mlekiem. Smacznego!!!