Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki, usmażone z startej cukinii, ziemniaków i marchewki, podane z jogurtem.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 456
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1144
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5854
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1148
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1228
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 456
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1144
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5854
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1148
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1228
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki, marchewki i cukinie ścieramy na większych oczkach. Por kroimy drobno i dodajemy do startych warzyw. Wszystkie warzywa umieszczamy w większej misce, solimy, mieszamy i odstawiamy na godzinę żeby zmiękły i puściły sok. Po godzinie odciskamy sok z warzyw. Do odciśniętych warzyw wbijamy jajka kurze, dodajemy mąkę i pieprz ziołowy. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto odstawiamy na 20 minut.
Po 20 minutach smażymy placki na gorącym oleju roślinnym z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone placki podajemy z jogurtem lub zsiadłym mlekiem. Smacznego!!!