Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
nóż, patelnia, miska, tarka do warzyw,
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 204
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 292
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 204
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 292
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy, jednego ziemniaka przez duże oczka a drugiego przez drobniejsze oczka i tak do starcia wszystkich ziemniaków, pulpę lekko odciskamy z wody. Cebulę także ścieramy na tarce, dodajemy do startych ziemniaków jajka, mąkę, sól i pieprz ziołowy, mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na 30 minut.
Po tym czasie smażymy z ciasta placki na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone placki podajemy prosto z patelni lub z czym kto lubi, gęstą śmietaną czy sosem. Smacznego !!!