Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
nóż, patelnia, miska, tarka do warzyw,
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 833
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 409
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3836
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 157
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 348
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 833
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 409
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3836
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 157
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 348
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy, jednego ziemniaka przez duże oczka a drugiego przez drobniejsze oczka i tak do starcia wszystkich ziemniaków, pulpę lekko odciskamy z wody. Cebulę także ścieramy na tarce, dodajemy do startych ziemniaków jajka, mąkę, sól i pieprz ziołowy, mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na 30 minut.
Po tym czasie smażymy z ciasta placki na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone placki podajemy prosto z patelni lub z czym kto lubi, gęstą śmietaną czy sosem. Smacznego !!!