Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
nóż, patelnia, miska, tarka do warzyw,
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4868
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13218
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5787
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7422
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4868
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13218
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5787
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7422
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy, jednego ziemniaka przez duże oczka a drugiego przez drobniejsze oczka i tak do starcia wszystkich ziemniaków, pulpę lekko odciskamy z wody. Cebulę także ścieramy na tarce, dodajemy do startych ziemniaków jajka, mąkę, sól i pieprz ziołowy, mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na 30 minut.
Po tym czasie smażymy z ciasta placki na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone placki podajemy prosto z patelni lub z czym kto lubi, gęstą śmietaną czy sosem. Smacznego !!!