Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie placki ziemniaczane? My bardzo, zazwyczaj je robię gdy nie mam za bardzo czasu, aby coś wcześniej przygotować na obiad, bo przecież najlepsze są te robione na świeżo. Muszę się też przyznać, że ja zazwyczaj przygotowuje jedynie ciasto, a smażeniem zajmuję się już mój Mąż. Ostatnio trochę zmodyfikowałam ciasto i dodałam do niego mąki gryczanej. Był to strzał w dziesiątkę. Placki ziemniaczane nie nasiąknęły aż tak bardzo tłuszczem, dzięki czemu wyszły bardzo chrupiące. :
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8465
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2964
Polecam.
Odsłon: 1717
Polecam.
Odsłon: 496
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8465
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2964
Polecam.
Odsłon: 1717
Polecam.
Odsłon: 496
Składniki
Ziemniaki obrać, a następnie drobno zetrzeć (ja użyłam robota). Wbić jajko, dodać obie mąki i sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto smażyć na rozgrzanym oleju przez ok. 5min, obracając co jakiś czas.
Podawać z czym dusza zapragnie :)
Smacznego :)