Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa wariacja na temat racuchów. Chrupiące racuchy z kurczaka sprawdzą się w roli ciepłej przekąski lub obiadu. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Zrobicie je z prostych składników, które bez problemu odnajdziecie w swojej kuchni. Podane z ulubionym sosem lub sałatką z pewnością zasmakują całej Waszej rodzinie. Przepisem pochodzi ze starego brulionu babci Krysi, która często raczyła takimi racuchami swoich gości.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1787
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14359
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19476
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13145
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1787
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14359
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19476
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13145
Składniki
Kurczaka pokrój w kostkę i zmiel w maszynce do mielenia mięsa.
Czosnek drobno poszatkuj lub przepuść przez praskę.
W misce połącz zmielone mięso z kurczaka z czosnkiem, jogurtem naturalnym, jajkami, mąką pszenną, proszkiem do pieczenia i przyprawami. Masę na racuchy z kurczaka energicznie wymieszaj łyżką lub rózgą kuchenną.
Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Ciasto na racuchy wykładaj łyżką na rozgrzany tłuszcz. Racuchy z kurczaka smaż na złoty kolor z dwóch stron.
Chrupiące racuchy z kurczaka serwuj z sosem ziołowym lub lekką sałatką.