Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa wariacja na temat racuchów. Chrupiące racuchy z kurczaka sprawdzą się w roli ciepłej przekąski lub obiadu. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Zrobicie je z prostych składników, które bez problemu odnajdziecie w swojej kuchni. Podane z ulubionym sosem lub sałatką z pewnością zasmakują całej Waszej rodzinie. Przepisem pochodzi ze starego brulionu babci Krysi, która często raczyła takimi racuchami swoich gości.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112969
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 311
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 653
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 527
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112969
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 311
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 653
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 527
Składniki
Kurczaka pokrój w kostkę i zmiel w maszynce do mielenia mięsa.
Czosnek drobno poszatkuj lub przepuść przez praskę.
W misce połącz zmielone mięso z kurczaka z czosnkiem, jogurtem naturalnym, jajkami, mąką pszenną, proszkiem do pieczenia i przyprawami. Masę na racuchy z kurczaka energicznie wymieszaj łyżką lub rózgą kuchenną.
Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Ciasto na racuchy wykładaj łyżką na rozgrzany tłuszcz. Racuchy z kurczaka smaż na złoty kolor z dwóch stron.
Chrupiące racuchy z kurczaka serwuj z sosem ziołowym lub lekką sałatką.