Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa wariacja na temat racuchów. Chrupiące racuchy z kurczaka sprawdzą się w roli ciepłej przekąski lub obiadu. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Zrobicie je z prostych składników, które bez problemu odnajdziecie w swojej kuchni. Podane z ulubionym sosem lub sałatką z pewnością zasmakują całej Waszej rodzinie. Przepisem pochodzi ze starego brulionu babci Krysi, która często raczyła takimi racuchami swoich gości.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326103
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11991
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16574
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5341
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326103
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11991
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16574
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5341
Składniki
Kurczaka pokrój w kostkę i zmiel w maszynce do mielenia mięsa.
Czosnek drobno poszatkuj lub przepuść przez praskę.
W misce połącz zmielone mięso z kurczaka z czosnkiem, jogurtem naturalnym, jajkami, mąką pszenną, proszkiem do pieczenia i przyprawami. Masę na racuchy z kurczaka energicznie wymieszaj łyżką lub rózgą kuchenną.
Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Ciasto na racuchy wykładaj łyżką na rozgrzany tłuszcz. Racuchy z kurczaka smaż na złoty kolor z dwóch stron.
Chrupiące racuchy z kurczaka serwuj z sosem ziołowym lub lekką sałatką.