Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa wariacja na temat racuchów. Chrupiące racuchy z kurczaka sprawdzą się w roli ciepłej przekąski lub obiadu. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Zrobicie je z prostych składników, które bez problemu odnajdziecie w swojej kuchni. Podane z ulubionym sosem lub sałatką z pewnością zasmakują całej Waszej rodzinie. Przepisem pochodzi ze starego brulionu babci Krysi, która często raczyła takimi racuchami swoich gości.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Kurczaka pokrój w kostkę i zmiel w maszynce do mielenia mięsa.
Czosnek drobno poszatkuj lub przepuść przez praskę.
W misce połącz zmielone mięso z kurczaka z czosnkiem, jogurtem naturalnym, jajkami, mąką pszenną, proszkiem do pieczenia i przyprawami. Masę na racuchy z kurczaka energicznie wymieszaj łyżką lub rózgą kuchenną.
Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Ciasto na racuchy wykładaj łyżką na rozgrzany tłuszcz. Racuchy z kurczaka smaż na złoty kolor z dwóch stron.
Chrupiące racuchy z kurczaka serwuj z sosem ziołowym lub lekką sałatką.