Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie zajadać się chrupiącymi skrzydełkami? Przygotujcie je w panierce z płatków kukurydzianych. Delikatne, soczyste kąski mięsa z chrupiącą panierką z pewnością oczarują Was smakiem. Do tego ulubiony sos i gotowe! Sprawdzą się na obiad, spotkanie z przyjaciółmi lub na seans przed telewizorem.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2549
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 228
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2549
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 228
Składniki
Skrzydełka dokładnie opłucz i oczyść.
W dużej misce przygotuj marynatę do skrzydełek. Połącz jogurt naturalny z przyprawami. Składniki wymieszaj. Do gotowej marynaty przełóż mięso, obtocz je dokładnie, tak żeby każde skrzydełko było w całości pokryte jogurtem. Miskę ze skrzydełkami odstaw na godzinę do lodówki.
Płatki kukurydziane przesyp do woreczka i rozbij je tłuczkiem lub wałkiem. Następnie pokruszone płatki przesyp do głębokiego talerza lub miski.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Skrzydełka panieruj w płatkach kukurydzianych, następnie smaż na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Chrupiące skrzydełka w płatkach kukurydzianych serwuj na ciepło w towarzystwie ulubionych sosów.