Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie zajadać się chrupiącymi skrzydełkami? Przygotujcie je w panierce z płatków kukurydzianych. Delikatne, soczyste kąski mięsa z chrupiącą panierką z pewnością oczarują Was smakiem. Do tego ulubiony sos i gotowe! Sprawdzą się na obiad, spotkanie z przyjaciółmi lub na seans przed telewizorem.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 595
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 595
Składniki
Skrzydełka dokładnie opłucz i oczyść.
W dużej misce przygotuj marynatę do skrzydełek. Połącz jogurt naturalny z przyprawami. Składniki wymieszaj. Do gotowej marynaty przełóż mięso, obtocz je dokładnie, tak żeby każde skrzydełko było w całości pokryte jogurtem. Miskę ze skrzydełkami odstaw na godzinę do lodówki.
Płatki kukurydziane przesyp do woreczka i rozbij je tłuczkiem lub wałkiem. Następnie pokruszone płatki przesyp do głębokiego talerza lub miski.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Skrzydełka panieruj w płatkach kukurydzianych, następnie smaż na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Chrupiące skrzydełka w płatkach kukurydzianych serwuj na ciepło w towarzystwie ulubionych sosów.