Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste kotlety w chrupiącej panierce, która po ugryzieniu uwalnia delikatne, kruche i dobrze doprawione mięso. Są tak samo smaczne jak tradycyjne schabowe.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7720
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2760
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7720
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2760
Składniki
Do miski wlewamy olej, sos sojowy, sok z cytryny, majerenek i pieprz. Czosnek obieramy i rozbijamy. Wszystkie składniki marynaty mieszamy.
Piersi z indyka lekko rozbijamy, wkładamy do marynaty, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na około 1 godzine.
Sznycle panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy łyżke masła.
Gotowe sznycle podajemy z ziemniakami z wody. Można je skropić sokiem z plasterka cytryny,