Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne , chrupiące udka, przyprawione a następnie wysmarowane majonezem i posypane bułką tartą. Udka w ten sposób przygotowane smakują wybornie.
miska, naczynie żaroodporne, ręcznik papierowy,
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Udka umyć, osuszyć a następnie natrzeć olejem i przyprawą uniwersalną. Tak przygotowane udka odłożyć na 30 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie udka włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Posmarować majonezem i posypać bułką tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i piec około 40 minut pod przykryciem. Po 40 minutach temperaturę piekarnika podwyższyć do 250 stopni i piec udka jeszcze około 20 minut. Podawać z ziemniaczkami itp.
Udka po upieczeniu.