Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne , chrupiące udka, przyprawione a następnie wysmarowane majonezem i posypane bułką tartą. Udka w ten sposób przygotowane smakują wybornie.
miska, naczynie żaroodporne, ręcznik papierowy,
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 169
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 959
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3102
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 169
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 959
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3102
Składniki
Udka umyć, osuszyć a następnie natrzeć olejem i przyprawą uniwersalną. Tak przygotowane udka odłożyć na 30 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie udka włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Posmarować majonezem i posypać bułką tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i piec około 40 minut pod przykryciem. Po 40 minutach temperaturę piekarnika podwyższyć do 250 stopni i piec udka jeszcze około 20 minut. Podawać z ziemniaczkami itp.
Udka po upieczeniu.