Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne , chrupiące udka, przyprawione a następnie wysmarowane majonezem i posypane bułką tartą. Udka w ten sposób przygotowane smakują wybornie.
miska, naczynie żaroodporne, ręcznik papierowy,
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 367
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 155
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 114
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 154
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 367
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 155
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 114
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 154
Składniki
Udka umyć, osuszyć a następnie natrzeć olejem i przyprawą uniwersalną. Tak przygotowane udka odłożyć na 30 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie udka włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Posmarować majonezem i posypać bułką tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i piec około 40 minut pod przykryciem. Po 40 minutach temperaturę piekarnika podwyższyć do 250 stopni i piec udka jeszcze około 20 minut. Podawać z ziemniaczkami itp.
Udka po upieczeniu.