Dania główne Przepis na:
Chrupiące ziemniaczki


Przepisów i artykułów: 128 Ocena: 1582
Dodano: 27.07.2018
Odsłon: 4641
Składniki
- 6 dużych ziemniaków
- 1/3 kostki masła
- 1-2 ząbki czosnku
- Łyżeczka suszonego majeranku oraz sół
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Ziemniaki obieramy i kroimy w poprzek na plasterki tak aby nie przeciąć ziemniaka do końca
W miseczce umieszczamy: masło, sól, majeranek i dodajemy utarty ząbek lub dwa czosnku a następnie całość mieszamy
-
Pokrojone ziemniaki podgotowujemy przez 10 minut w osolonej wodzie
Następnie ziemniaki przekładamy do brytfanny i na wierzch nakładamy wcześniej przygotowane masło czosnkowe
Całość pieczemy przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni
Komentarze do przepisu (5)

natsko1993 27 września 2018Zgłoś do usunięcia
Pycha! <3 <33 Kto głosował? | Odpowiedz

87654321ja 04 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Tak, szczególnie ten przypalony majeranek jest pyszny. ;) Najlepsza jest wersja bez majeranku, natomiast po upieczeniu posypujemy suto koperkiem. bądź drobniutko usiekaną natką pietruszki. Pychota. :) Świetnie smakują z dipem na bazie twarożku.5 Kto głosował? | Odpowiedz

danielek 28 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Sliczne ;)6 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 28 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam hasselback <3 By nie przekroić do końca, najlepiej jest użyć dwóch desek do krojenia. Jedną kładziemy na drugą (3/4 szerokości)i ciachamy ;)7 Kto głosował? | Odpowiedz

ewka16 27 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
pychota :)8 Kto głosował? | Odpowiedz