Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotuj ziemniaki według naszego przepisu i zaskocz swoich domowników. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 360
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 578
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1073
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 360
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 578
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1073
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w poprzek na plasterki tak aby nie przeciąć ziemniaka do końca W miseczce umieszczamy: masło, sól, majeranek i dodajemy utarty ząbek lub dwa czosnku a następnie całość mieszamy
Pokrojone ziemniaki podgotowujemy przez 10 minut w osolonej wodzie Następnie ziemniaki przekładamy do brytfanny i na wierzch nakładamy wcześniej przygotowane masło czosnkowe Całość pieczemy przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni