Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut , jak zwał tak zwał ale jedzonko pyszne . Polecam
garnek, tłuczek, patelnia, nóź, łyżka drewniana,
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2553
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2553
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Kapustę kiszoną mocno kwaśną przed gotowaniem przepłukać zimną wodą, ugotować do miękkości , a następnie odcedzić. Ziemniaki po obraniu opłukać, zalać wodą i ugotować. Miękkie ziemniaki odcedzić czyli odlać wodę, a ziemniaki ugnieść tłuczkiem na puree. Ugniecione ziemniaki połączyć z ugotowaną kapustę i wymieszać do połączenia składników. Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek wędzony dodając masło klarowne (podsmażyć do wytopienia skwarek), po wytopieniu do boczku dodać obraną pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażać do zeszklenia cebuli. Zawartość patelni wlać do garnka z ziemniakami i kapustą, doprawić do smaku pieprzem, solą i opcjonalnie przyprawą uniwersalną. Całość wymieszać do połączenia wszystkich składników. Smacznego
Ciap kapusty gotowa do podania.