Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut , jak zwał tak zwał ale jedzonko pyszne . Polecam
garnek, tłuczek, patelnia, nóź, łyżka drewniana,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2043
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5452
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5489
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2043
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5452
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5489
Składniki
Kapustę kiszoną mocno kwaśną przed gotowaniem przepłukać zimną wodą, ugotować do miękkości , a następnie odcedzić. Ziemniaki po obraniu opłukać, zalać wodą i ugotować. Miękkie ziemniaki odcedzić czyli odlać wodę, a ziemniaki ugnieść tłuczkiem na puree. Ugniecione ziemniaki połączyć z ugotowaną kapustę i wymieszać do połączenia składników. Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek wędzony dodając masło klarowne (podsmażyć do wytopienia skwarek), po wytopieniu do boczku dodać obraną pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażać do zeszklenia cebuli. Zawartość patelni wlać do garnka z ziemniakami i kapustą, doprawić do smaku pieprzem, solą i opcjonalnie przyprawą uniwersalną. Całość wymieszać do połączenia wszystkich składników. Smacznego
Ciap kapusty gotowa do podania.