Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz świeże owoce i zastanawiasz się, co z nimi zrobić? A może mają cię odwiedzić niespodziewani goście? Te szybkie ciastka francuskie z truskawkami na pewno zaskoczą cię prostotą przygotowania.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Najpierw przygotuj truskawki. Wszystkie owoce dokładnie umyj, osusz, usuń zielone części, a następnie podziel na plasterki.
Blat ciasta francuskiego rozłóż i podziel na prostokąty. Brzegi możesz delikatnie zawinąć do środka. Zrób widelcem dziurki. Środek ciastek wysmaruj serkiem mascarpone. Poukładaj truskawki równomiernie.
Teraz rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza i umieść w nim ciasto francuskie z truskawkami na około 15-20 minut. Po wyciągnięciu i delikatnym ostudzeniu, posyp cukrem pudrem.