Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz świeże owoce i zastanawiasz się, co z nimi zrobić? A może mają cię odwiedzić niespodziewani goście? Te szybkie ciastka francuskie z truskawkami na pewno zaskoczą cię prostotą przygotowania.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 31
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 522
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 31
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 522
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Składniki
Najpierw przygotuj truskawki. Wszystkie owoce dokładnie umyj, osusz, usuń zielone części, a następnie podziel na plasterki.
Blat ciasta francuskiego rozłóż i podziel na prostokąty. Brzegi możesz delikatnie zawinąć do środka. Zrób widelcem dziurki. Środek ciastek wysmaruj serkiem mascarpone. Poukładaj truskawki równomiernie.
Teraz rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza i umieść w nim ciasto francuskie z truskawkami na około 15-20 minut. Po wyciągnięciu i delikatnym ostudzeniu, posyp cukrem pudrem.