Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz świeże owoce i zastanawiasz się, co z nimi zrobić? A może mają cię odwiedzić niespodziewani goście? Te szybkie ciastka francuskie z truskawkami na pewno zaskoczą cię prostotą przygotowania.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Najpierw przygotuj truskawki. Wszystkie owoce dokładnie umyj, osusz, usuń zielone części, a następnie podziel na plasterki.
Blat ciasta francuskiego rozłóż i podziel na prostokąty. Brzegi możesz delikatnie zawinąć do środka. Zrób widelcem dziurki. Środek ciastek wysmaruj serkiem mascarpone. Poukładaj truskawki równomiernie.
Teraz rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza i umieść w nim ciasto francuskie z truskawkami na około 15-20 minut. Po wyciągnięciu i delikatnym ostudzeniu, posyp cukrem pudrem.